Schaatser Verweij naar Team Plantina

Koen Verweij heeft kort voor de start van het schaatsseizoen een nieuwe ploeg gevonden. De wereldkampioen allround van 2014 staat de komende twee seizoenen onder contract bij Team Plantina. Verweij (26) vormt samen met Lucas van Alphen (25) de mannenallroundtak bij dat schaatsteam.

Vorig seizoen moest Verweij rust nemen vanwege overbelasting. Volgens zijn nieuwe ploeg is de olympisch kampioen van Sotsji 2014 (ploegachtervolging), plus olympisch zilver op de 1500 meter, inmiddels klaar voor een kansrijke rentree. Zelf denkt hij er ook zo over.

,,Ik volg mijn route stap voor stap. Het grote doel is de Olympische Spelen over twee jaar, als het eerder goed gaat, is dat mooi meegenomen'', liet Verweij weten.

Veelbelovende rentree

Verweij houdt zijn eigen begeleidingsteam, waarmee hij de afgelopen maanden al in training was. Daarnaast maakt hij gebruik van alle faciliteiten die Plantina en co-sponsor Continu hem bieden. ,,Ik ben blij dat Plantina mij de mogelijkheid biedt om weer topschaatser te zijn en dat ik blijf samenwerken met de mensen die mij op weg hebben geholpen: Dirk-Jan Bakker, Richard Krajicek en Marianne Timmer'', legde Verweij uit.

De markante Noord-Hollander maakte in het afgelopen weekeinde in Leeuwarden een veelbelovende rentree op het ijs. Zowel op de 500 meter (36,92) als op de 1500 meter (1.48,98) liet Verweij goede trainingstijden noteren.

Trainer Martin ten Hove van Team Plantina heeft voor komend seizoen de beschikking over zes rijdsters: Linda de Vries, Jorien Voorhuis, Annouk van der Weijden, Reina Anema, Esther Kiel en Esmee Visser. Tweevoudig olympisch kampioen Gianni Romme fungeert als technisch coördinator bij de ploeg.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement