Schaatser Olde Heuvel langer uit roulatie

Schaatser Wouter olde Heuvel hoopt komende maand bij de NK allround in Heerenveen (22-24 januari) zijn rentree te maken op het hoogste niveau. De 29-jarige Tukker, die een redelijk voorseizoen kende, heeft al geruime tijd last van zijn heup en lies.

De ervaren allrounder van LottoNL-Jumbo meldde zich anderhalve week geleden vanwege fysieke klachten af voor de vierde wereldbeker in Thialf. De NK afstanden in Heerenveen, die zondag beginnen, komen voor hem nog te vroeg. Hij mist daardoor nu ook de EK allround (9-10 januari in Minsk) en de WK afstanden in Kolomna (11-14 februari).

Olde Heuvel, die drie seizoenen geleden door een zware knieblessure in hetzelfde linkerbeen langdurig was uitgeschakeld, sprak woensdag in Wolvega van een grote tegenvaller. ,,Het is heel vervelend midden in het seizoen, ik baal er flink van'', bekende de Nederlands kampioen alllround van het seizoen 2010-2011. ,,Ik heb gewoon meer tijd nodig om van deze blessure te herstellen. Ik blijf echter positief. Ik reken erop dat ik snel weer het ijs kan opstappen.''

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement