Schaatser Morrison in ziekenhuis na beroerte

De Canadese schaatser Denny Morrison is zaterdag in een ziekenhuis in Salt Lake City opgenomen. De dertigjarige hardrijder op de langebaan, goed voor vier olympische medailles, voelde zich onwel kort nadat hij een tocht door Arizona van bijna een maand over ruim 1200 kilometer op zijn moutainbike had voltooid. Nader onderzoek wees uit dat de tweevoudige wereldkampioen op de 1500 meter was getroffen door een beroerte.

Morrison werd overgebracht naar een ander ziekenhuis waarna zijn toestand snel verbeterde. Volgens de laatste diagnose is een operatie niet nodig. Hij verbleef in Salt Lake City om nog wat vrije tijd door te brengen voordat hij weer naar Canada zou terugreizen.

Morrison, die nog even in het ziekenhuis moet blijven, is optimistisch gestemd over zijn volledige herstel. ,,De dokter zei tegen me dat ik snel zou genezen, omdat ik een zeer gezonde jongeman ben.''

Vorig jaar raakte Morrison bij een motorongeluk zwaargewond. Hij liep inwendig letsel op en een gebroken been. Daardoor kwam hij in het afgelopen schaatsseizoen niet in actie.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement