Schaars redt punt voor Heerenveen

Zomeraankoop Stijn Schaars bewees zondagmiddag direct zijn waarde voor SC Heerenveen. Met een vrije trap redde hij in Alkmaar tegen AZ een punt voor zijn nieuwe club. Het werd 2-2.

Heerenveen begon sterk aan de wedstrijd. Na bijna een half uur spelen kreeg Reza een levensgrote kans maar AZ-keeper Rochet wist te keren. Zeneli was een minuut later ook dichtbij een openingstreffer. Die viel echter aan de andere kant. Jahanbakhsh omspeelde Bijker en zette voor op Henriksen die binnen kon tikken.

AZ leek daarna snel uit te lopen. Een goal van de van Heracles overgekomen spits Wout Weghorst werd echter afgekeurd omdat hij hands maakte. Zeneli trok de stand vervolgens gelijk met een droge schuiver in de hoek.

Na rust was Heerenveen geen schim meer van de ploeg die het in de eerste 45 minuten was. Al snel kwam AZ opnieuw op voorsprong. Weghorst scoorde uit een penalty na een overtreding van Van Amersfoort. Mulder kon vervolgens ternauwernood voorkomen dat Haps de 3-1 maakte.

Coach Jurgen Streppel greep in door Namli te wisselen voor Huizing. De jonge Harrekiet stond echter kort in het veld. Na 7 minuten en twee gele kaarten moest hij het veld alweer verlaten.

Heerenveen kwam echter toch nog terug. Stijn Schaars scoorde uit een vrije trap de 2-2. Enkele minuten later maakte hij op dezelfde manier ook nog bijna 3-2. De bal ging rakelings langs de paal. Slagveer was daarna nog dichtbij de winnende na een assist van Veerman. AZ scoorde nog wel in blessuretijd maar die goal werd afgekeurd vanwege buitenspel. 

Opstelling AZ: Rochet; Luckassen, Van Eijden, Vlaar, Haps; Henriksen, Van Overeem, Wuytens; Jahanbakhsh, Weghorst (80' Friday), Dos Santos (79' Garcia)

Opstelling SC Heerenveen: Mulder; Marzo, St. Juste, Van Aken, Bijker; Van Amersfoort, Schaars, Namli (64' Huizing); Slagveer, Reza (76' Veerman), Zeneli (80' Cavlan)

Scoreverloop:

32' 1-0 Henriksen

40' 1-1 Zeneli

51' 2-1 Weghorst (penalty)

82' 2-2 Schaars

De wedstrijd is hieronder terug te lezen:

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement