Sarri nieuwe coach Chelsea

Chelsea heeft Maurizio Sarri aangesteld als nieuwe hoofdtrainer. De Italiaan is de opvolger van Antonio Conte. Hij heeft een contract voor drie jaar getekend bij de Londens club uit de Premier League. Dat meldt Chelsea op de website.

Sarri (59) was afgelopen drie seizoenen trainer van Napoli. Hij bezorgde de club afgelopen seizoen bijna de eerste landstitel sinds 1990, maar Juventus bleek in de slotfase van de competitie toch net wat sterker.

Chelsea maakte vrijdag bekend dat het de samenwerking met Conte heeft beëindigd. Deze Italiaans coach werkte sinds 2016 bij de Londense topclub en leidde Chelsea in zijn eerste seizoen direct naar de titel.

Eerste buitenlandse avontuur

,,Dit wordt een spannende nieuwe fase in mijn carrière'', liet Sarri weten. Hij neemt voor het eerst een buitenlandse club onder zijn hoede. Sarri trainde in Italië ook Empoli en hielp die club in 2014 aan promotie naar de Serie A.

,,Ik zie ernaar uit de spelers te ontmoeten voordat we naar Australië afreizen'', vervolgde Sarri. ,,Daar begint de voorbereiding op het nieuwe seizoen en zal ik de spelers beter leren kennen. Ik ambieer de fans aantrekkelijk voetbal voor te schotelen en wil zeker voor de prijzen gaan. Dat verdient deze club.''

Directeur Marina Granovskaia van Chelsea lichtte de keuze voor Sarri toe. ,,Napoli heeft opwindend voetbal gespeeld en indruk gemaakt met aanvallend en dynamisch spel. De coach heeft de spelers ook beter gemaakt. We zien graag dat hij zijn voetbalfilosofie overbrengt op Chelsea.''

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement