Samenvatting: VC Sneek wint laatste duel voor de play-offs van Set-Up'65

VC Sneek heeft het laatste reguliere competitieduel zaterdagavond met 3-1 (25-27, 25-16, 28-26, 28-26) gewonnen van Set-Up'65. Opvallend: drie sets werden beslist in 'overtime'.

De derde plek was vooraf al veiliggesteld. Tegen Set-Up'65 uit Ootmarsum wilde Sneek vooral een goede pot neerzetten, die perspectief zou bieden voor de naderende play-offs (start op 23 februari).

De Snekers hadden het in de eerste set lastig met het servicegeweld van de bezoekers, die Sneek continu onder druk zetten. Toch kwam de ploeg er weer bovenop en werkte het drie setpoints weg vanaf 21-24. Het initiatief bleef bij Set-Up liggen, dat met 25-27 uiteindelijk de set pakte.

Hoewel de Sneker volleybalsters elkaar af en toe behoorlijk in de weg liepen, was de tweede set constanter van niveau. Een 4-5 achterstand werd omgebogen in een mooie 9-5 voorsprong. Het vele wisselen bij Set-Up hielp ook niet mee. Sneek had niets van de tegenstander te duchten en pakte de set met 25-16. 

Ruime voorsprong

Sneek speelde in de derde set rustig verder. Het had continu de overhand en werd daarbij af en toe geholpen door een slordig serverend Set-Up. De voorsprong was steeds erg ruim, maar door foutjes van Sneek kwam Set-Up terug van 22-18 naar 22-22. Sneek had bijzonder veel moeite de set binnen te halen. Dat gebeurde wel, via een ace van Chanel Baas: 28-26.

Een wedstrijd die er eigenlijk niet meer toe deed - beide ploegen waren al geplaatst voor de play-offs - bleef toch lang gelijkop gaan. Geen van beide wilde verliezen, al had Sneek de 10-7 moeten uitbreiden in de vierde set. Dat deed het niet, Set-Up nam de regie langzaam over (14-16). Sneek moest het in deze fase vooral hebben van de aanvallende power van Hester Jasper. Bij 21-23 was er een matige set-up van Nienke Tromp, die door Sietske Osinga in het blok werd geslagen (21-24). Dit tot afgrijzen van Oosterhof. Toch kwam Sneek terug tot 23-24 en zelfs op matchpoint. Het tweede werd benut: 28-26 en 3-1.

Appgebruikers klikken hier voor de video.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement