Sagan leeft mee met aangeslagen Contador

Oleg Tinkov sprak van een geweldige dag voor zijn Tinkoff-ploeg, maar ritwinnaar Peter Sagan had ook oog voor de schaduwzijde. Kopman Alberto Contador kwam zondag in de tweede etappe van de Tour de France opnieuw ten val en verloor kostbare tijd op zijn concurrenten voor de eindzege. De Spanjaard moest op de slotklim naar Cherbourg-en-Cotentin lossen en kwam 48 seconden na onder anderen Chris Froome, Nairo Quintana en Fabio Aru over de finish.

,,Het is geweldig om het geel te mogen dragen'', zei Sagan, die de etappe won en tevens de leiding in het algemeen klassement veroverde. ,,Maar ik leef mee met Alberto, dit is heel vervelend voor hem. Het komt denk ik wel goed, want hij is een vechter.''

Contador ging zaterdag op weg naar Utah Beach op hoge snelheid onderuit en verwondde daarbij de rechterkant van zijn lichaam. Zondag was de Spanjaard weer betrokken bij een valpartij. De tweevoudig Tourwinnaar werd door ploeggenoten weer naar het peloton geleid, maar Contador verloor op het afsluitende klimmetje de aansluiting. De Tinkoff-kopman kwam in gezelschap van onder anderen Laurens ten Dam op achterstand over de streep.

Tinkov

,,Dit is een geweldige dag voor het team'', jubelde Tinkov, de excentrieke Rus die zich zondag graag liet fotograferen met Sagan. ,,Voor Alberto is het heel jammer, maar vorig jaar won hij ondanks een crash toch de Giro. Ik geloof in hem.''

De Australiër Richie Porte, kopman van BMC, verloor nog meer tijd. Porte werd in de volle finale getroffen door een lekke band en moest 1.45 toegeven op de voorste groep.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement