SWZ verspeelt voorsprong tegen koploper

SWZ Boso Sneek heeft de week waarin het vier punten kwijtraakte, niet kunnen afsluiten met winst. Tegen koploper Koninklijke HFC stond het lang met 2-0 voor, maar de wedstrijd eindigde alsnog in een 2-2 gelijkspel.

SWZ stuntte dit seizoen wel vaker tegen de bovenste ploegen in de zondagse topklasse. De Treffers werd in Sneek met 3-0 verslagen en tegen WKE werden vier punten gepakt. Die punten zijn de Snekers nu kwijt, aangezien de Emmenaren faillet zijn gegaan en uit de competitie zijn gehaald.

Al na zeven minuten brak Erolind Derguti de ban. De aanvaller schoot van dichtbij raak met een bekeken schuiver. Een half uur later verdubbelde Tjeerd Andries Andringa de voorsprong. Linksback Alwin Velds had een fraaie soloactie in huis, waarna hij Andringa een niet te missen kans bood.

Na de pauze ging HFC op jacht naar de aansluitingstreffer. Deze viel na ruim een uur spelen via Nigel Castien. SWZ Sneek leek vervolgens drie punten bij te kunnen schrijven, maar vijf minuten voor tijd knalde diezelfde Castien HFC weer naast de thuisclub.

SWZ heeft nu 16 punten na 20 wedstrijden en staat voorlaatste. Hekkensluiter OJC Rosmalen heeft 13 punten.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement