SC Heerenveen zet ook Veerman in de etalage

Na Pelle van Amersfoort heeft ook Henk Veerman van SC Heerenveen te horen gekregen dat hij bij een goed bod mag vertrekken.

De 27-jarige Veerman moet ook onder Jan Olde Riekerink genoegen nemen met een rol als invaller. Heerenveen heeft PSV-huurling Sam Lammers namelijk gehaald als eerste spits.

De afgelopen 2,5 jaar was Veerman ook de tweede keuze in de punt van de aanval. Toch had de Volendammer vorig seizoen over belangstelling niet te klagen. FC Utrecht en Willem II boden respectievelijk 650.000 en ruim 700.000 euro, maar beide keren hield Heerenveen de boot af.

Veel belangstelling

Heerenveen hoopt deze transferzomer Veerman wél te verkopen. Hij heeft een aflopend contract en loopt anders over een jaar transfervrij de deur uit. Heerenveen moet wel een fors verlies slikken vergeleken met het jaar ervoor: Veerman moet nu tussen de 4 en 5 ton opbrengen.

Over belangstelling heeft Veerman in ieder geval niet te klagen. Zo’n zeven clubs hebben inmiddels al interesse getoond, waaronder FC Emmen en Excelsior.

,,Er zijn biedingen op Henk geweest, maar die waren niet zo hoog dat we daarover wilden praten”, zegt technisch manager Gerry Hamstra.

Schmidt

Ook een transfer van Doke Schmidt is bespreekbaar, al is zijn situatie wel iets anders dan die van Van Amersfoort en Veerman, aldus Hamstra. Schmidt moet in de verdediging onder anderen Daniel Høegh en Sherel Floranus voor zich dulden.

Hamstra: ,,Doke is een clubman, met een fantastische instelling op trainingen en wedstrijden. Maar als er iets moois voor hem voorbijkomt, waar wij ook iets mee kunnen, dan valt daarover te praten.”

Poolse doelman

Heerenveen versterkte zich donderdag met Filip Bednarek. De 25-jarige Pool wordt de tweede doelman achter Warner Hahn. Bednarek komt transfervrij over van De Graafschap. Hij tekende een tweejarig contract.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement