SC Heerenveen wint van Cambuur

SC Heerenveen heeft zondagmiddag de Friese derby met 0-1 gewonnen van Cambuur, dat op basis van het veldspel een punt had verdiend. 

Het duel kende een aardige openingsfase, met de eerste kans voor Heerenveen. Het schot van Zeneli werd gepareerd door doelman Nienhuis. Aan de overkant was Rosheuvel namens Cambuur gevaarlijk met een schot (naast).

Nog binnen het kwartier maakte Larsson het Nienhuis lastig met een schot, maar hij kon weer redding brengen. De eerste grote kans voor Cambuur kwam na 21 minuten. Huurling Vloet kreeg de bal van Byrne, maar schoot in vrije positie ongelukkig over. 

De Friese derby kende voor het eerst sinds de terugkeer van Cambuur in de eredivisie een 0-0 ruststand. Direct na de pauze was er ineens de voorsprong voor Heerenveen. Zeneli haalde prachtig uit: 0-1.

Even daarvoor was Cambuur nog gevaarlijk. Nienhuis voorkwam enkele minuten later erger door een bal van de lijn te boksen. Cambuur liet zich niet kisten en zette aan. Mulder was echter attent op een vrije trap van Byrne. Even later kopte Peersman hard in, maar weer redde Mulder Heerenveen. De bal ging via de lat over.

Heerenveen loerde in het tweede bedrijf op de counter, waar Cambuur het spel moest maken. In de 79ste minuut werd Vloet nog gevaarlijk na een listig balletje van invaller Monteiro, maar Mulder kon de inzet op de borst opvangen. Peersman schoot de bal enkele minuten later op het dak van de goal.

In de slotfase kroop Heerenveen wat meer uit de schulp. Larsson kreeg een grote kans om het duel te beslissen, maar stuitte op Nienhuis. In blessuretijd kopte Van de Streek een hoekschop nog over.

Heerenveen heeft beide Friese derby's dit seizoen gewonnen. In Heerenveen werd het eerder dit seizoen 2-0.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement