SC Heerenveen wil stunten met komst van Alen Halilovic

Alen Halilovic (rechts) in het shirt van FC Barcelona. FOTO EPA/SEBASTIEN NOGIER

Hij stond al onder contract bij FC Barcelona, AC Milan en HSV. Als het aan SC Heerenveen ligt voetbalt Alen Halilovic (23) vanaf volgende week in het Abe Lenstra-stadion.

Heerenveen wil de Kroatische aanvallende middenvelder voor één jaar huren van AC Milan. De Italiaanse topclub verhuurde hem in januari voor anderhalf jaar aan Standard Luik. Halilovic wil echter vertrekken bij Standaard. Hij vreest een rol als bankzitter.

Bij Heerenveen lonkt beduidend meer speeltijd. Na het vertrek van Michel Vlap (Anderlecht) en Ben Rienstra (Kayserispor) heeft het elftal van Johnny Jansen dringend behoefte aan versterking op het middenveld. Volgens Belgische media is onder meer Guimaraes eveneens zeer geïnteresseerd. De Portugese subtopper lijkt achter het net te vissen.

Dat Heerenveen met Halilovic een goede voetballer binnenhaalt, daarover bestaat geen twijfel. Hij debuteerde al op jonge leeftijd in het eerste elftal van Dinamo Zagreb en speelde vervolgens bij FC Barcelona, Sporting Gijón, Hamburger SV, Las Palmas, AC Milan en Standard Luik.

Heerenveen wordt als de deal doorgaat dus al zevende club voor Halilovic. De negenvoudig Kroatisch international verwacht dat een jaar in het Abe Lenstra-stadion goed is voor zijn ontwikkeling, in een competitie bovendien die hem beter ligt dan de Belgische Jupiler Pro League.

Hoewel technisch manager Gerry Hamstra woensdagavond niet wilde reageren op de ontwikkelingen, bevestigen meerdere bronnen de vergaande interesse van Heerenveen.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport