Joey Veerman staat in de belangstelling van zeker vier clubs. SC Heerenveen verlangt de hoofdprijs voor de middenvelder.

Het was niet de vraag óf, maar wanneer er interesse zou komen voor Joey Veerman. Een paar weken voor het einde van het seizoen hebben de eerste clubs hun belangstelling al kenbaar gemaakt in de 22-jarige spelverdeler van SC Heerenveen.

Veerman heeft nu al een breed palet aan mogelijkheden, verdeeld over de voetbalkaart van Europa. Het gaat namelijk om Rangers FC, de club die onlangs kampioen werd van Schotland, Atalanta Bergamo, dat zich de voorbije seizoenen tussen de Italiaanse topclubs heeft genesteld, Stade de Reims, een subtopper uit Frankrijk, én PSV.

Geen van die clubs heeft zich overigens officieel gemeld bij Heerenveen, zegt algemeen directeur Cees Roozemond. ,,Voor een speler als Joey is er altijd interesse. Maar concreet wordt het pas als een club contact met ons opneemt. Daar is nu nog geen sprake van.”

Duidelijk is wel waar de voorkeur van Veerman ligt. Herhaaldelijk heeft de Volendammer gezegd dat hij het liefste de stap naar een Nederlandse topclub wil maken, voordat hij naar het buitenland vertrekt.

Opties

Veerman is een speler die, meer dan gemiddeld, waarde hecht aan het zogenaamde totale plaatje. Logischerwijs spelen de sportieve perspectieven en een goed salaris daarbij een rol. Maar allesbepalend is voor Veerman het gevoel dat hij bij een club krijgt, net als zijn toekomstige woonomgeving.

Voor Veerman zijn in Nederland alleen niet veel opties. Ajax zit immers ruim in de middenvelders, AZ betaalt geen miljoenenbedragen voor nieuwe spelers en Feyenoord – de club die vorig seizoen al interesse in Veerman had – heeft domweg het geld niet.

Goedbeschouwd is PSV de enige binnenlandse club waar Veerman deze zomer naartoe kan. Een stap die hij graag wil maken – en omgekeerd zijn de Eindhovenaren ook gecharmeerd geraakt van de middenvelder, die dit seizoen goed was voor zeven competitiedoelpunten en negen assists.

Transfersom

Grootste obstakel is zonder twijfel de transfersom. Heerenveen verkeert in de prettige wetenschap dat Veerman nog een verbintenis heeft tot medio 2024. De club kan – en gaat ongetwijfeld – de hoofdprijs voor hem vragen.

Hoe hoog dat bedrag is? Logischerwijs wil Roozemond daar niets over zeggen. Dat hangt ervan af hoeveel clubs er straks daadwerkelijk gaan doorpakken. Anders gezegd: een speler is waard wat de gek ervoor geeft.

Roozemond: ,,We kennen allemaal de kwaliteiten van Joey. Niet voor niets hebben we zijn contract vorige zomer opengebroken en verlengd, waardoor hij nu nog een paar jaar vastligt bij ons. Het lijkt ons niet meer dan logisch dat aan zo’n goede speler een fors prijskaartje hangt.”

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport
SC Heerenveen
Plus artikel gelezen
Je las zojuist een artikel.
Onbeperkt PREMIUM-artikelen lezen?

Lees nu PREMIUM vanaf € 1,15 per week. Je krijgt dan onbeperkt toegang tot al onze artikelen, video’s, columns en meer.

Probeer PREMIUM direct