SC Heerenveen weet van interesse NEC voor Schöne, maar legt prioriteit op de aanval

Lasse Schöne in het shirt van SC Heerenveen. FOTO ANP

SC Heerenveen weet dat er meer kapers op de kust zijn voor Lasse Schöne. De club legt zelf de prioriteit op de aanval.

Schöne kan zijn loopbaan onder meer voortzetten bij NEC, de club waar hij tussen 2008 en 2012 al onder contract stond. De promovendus ziet in de transfervrije Schöne een welkome versterking voor het middenveld. Schöne speelde sinds zijn komst naar Heerenveen in februari twaalf wedstrijden, waarin hij één keer trefzeker was.

Vanuit het Abe Lenstra-stadion is de interesse van NEC ter kennisgeving aangenomen. Heerenveen vindt Schöne nog steeds een interessante optie, maar wil tegelijk ook niet een te grote hap uit het spelersbudget aan de ervaren Deen spenderen. ,,We hebben daar namelijk niet heel veel mogelijkheden”, zegt technisch manager Ferry de Haan.

Ruim bezet op middenveld

Heerenveen is bovendien ruim bezet op het middenveld, zeker in defensief opzicht – waar Schöne het liefste speelt. Zo kan onder anderen Joey Veerman op die plek uit de voeten, al is het een kwestie van tijd voordat clubs zich melden voor de Volendammer.

Verder kunnen Rodney Kongolo, Ibrahim Dresevic en Tibor Halilovic als verdedigende middenvelder spelen. Ten slotte zei trainer Johnny Jansen onlangs dat hij ook in Syb van Ottele een rol op de 6-positie ziet weggelegd.

Aanval prioriteit

,,We kunnen keuzes maken op het middenveld”, zegt De Haan. ,,Dat zegt overigens niets over Lasse. Hij is natuurlijk een geweldige speler en een heel fijn mens. Lasse zal uiteindelijk zelf de keuze moeten maken. Voor ons heeft de aanval momenteel de hoogste prioriteit. Dat zal iedereen die naar onze selectie kijkt erkennen.”

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport
SC Heerenveen
Voetbal