SC Heerenveen verliest oefenduel, Schaars speelt een uur

SC Heerenveen verloor in La Manga van FC Ingolstadt, dat laatste staat in de Tweede Bundesliga: 3-4. In een wedstrijd die drie keer 45 minuten duurde, was de rentree van Stijn Schaars het hoogtepunt.

De aanvoerder brak begin april zowel zijn kuit- als scheenbeen en deed donderdag voor het eerst weer mee in een wedstrijd. Hij speelde een uur en bewees meteen weer de leider van het team te zijn.

Heerenveen kwam na twaalf minuten op achterstand. Michel Vlap maakte gelijk. In de eerste 45 minuten speelde Heerenveen niet best. In het tweede deel (met Schaars) werd het beter.

Een beeld van de oefenwedstrijd van SC Heerenveen in het Spaanse La Manga. FOTO LC

Arber Zeneli schoot na 70 minuten de 2-1 binnen uit een vrije trap. Vijf minuten voor tijd kwam Ingolstadt op 2-2. Vlap scoorde vlak daarna zijn tweede (3-2), waarna een inschattingsfout van Hahn de 3-3 inleidde.

In het derde bedrijf, waarin Heerenveen met een totaal ander team speelde (Rami Hajal kwam na 105 minuten in het veld voor Schaars), maakte de Duitse opponent  na 35 minuten de vierde. De gelijkmaker viel niet meer.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement