SC Heerenveen verdient fors mee bij transfer Denzel Dumfries

PSV-aanvoerder Denzel Dumfries. FOTO ANP

Mocht Denzel Dumfries deze zomer door PSV worden verkocht, dan gaat de vlag uit bij SC Heerenveen. De club bedong drie jaar geleden namelijk een fors doorverkooppercentage.

Dumfries staat volgens het ED onder meer in de belangstelling van Everton. De Premier Leagueclub zou een bedrag van maximaal 15 miljoen euro moeten betalen voor de 25-jarige rechtsback.

Dat zou betekenen dat de kassa rinkelt in het Abe Lenstra-stadion. Heerenveen verkocht Dumfries drie jaar geleden aan PSV, dat naar verluidt 5 miljoen euro overmaakte. Bovendien bedong Heerenveen een doorverkooppercentage van 10 procent, mocht Dumfries in de toekomst door PSV worden verkocht.

Het percentage geldt overigens boven het transferbedrag dat PSV destijds aan Heerenveen betaalde. Wanneer de Eindhovenaren in een gunstig scenario Dumfries straks voor 15 miljoen euro verkopen, dan krijgt Heerenveen 10 procent van 10 miljoen. De club incasseert in dat geval dus een bedrag van 1 miljoen euro.

EK voetbal

Naar verwachting duurt het overigens nog wel even voordat Dumfries wordt verkocht. Clubs wachten in de regel eerst de eindtoernooien af, voordat het transfergeweld losbarst. Het EK voetbal begint vrijdag 11 juni. De finale wordt op 17 juli gespeeld.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport
SC Heerenveen