SC Heerenveen niet blij: 'We horen thuis op zaterdagavond'

Algemeen directeur Luuc Eisenga van SC Heerenveen heeft de KNVB gevraagd om vaker op zaterdagavond te mogen spelen.

De club is niet blij met het concept-programma dat dinsdag door de voetbalbond werd gepubliceerd. Van de zeventien thuisduels komend seizoen staan slechts acht ingepland op de favoriete speeldag van de club. 

SC Heerenveen start seizoen in Zwolle
Lees verder

Van die duels is maar twee keer de aftrap om 19.45 uur, wat door Heerenveen wordt beschouwd als ideale tijdstip. Heerenveen moet in eigen huis zeven keer op zondag aan de bak, eenmaal op vrijdag en op dinsdagavond 23 april komt VVV op bezoek. 

Familieclub

,,Wij horen als familieclub thuis op zaterdagavond en spelen dan liefst al onze zeventien competitieduels”, zegt Eisenga. 

,,We snappen wel dat dit niet mogelijk is door restricties die door de KNVB en de gemeente worden opgelegd. Zo moeten we om veiligheidsredenen soms op zondag voetballen. Dat is niet anders. Maar dan nog moet op zaterdag om kwart voor acht spelen vaker mogelijk zijn. Dit is niet het programma zoals we dat willen zien en dat is frustrerend.”

Geen gehoor

Mocht Heerenveen geen gehoor vinden bij de KNVB, dan is Eisenga van plan van de nood een deugd te maken. ,,Neem de wedstrijd tegen Emmen, op zondag 4 november om kwart over twaalf. Die lijkt me uiterst geschikt voor families met jonge kinderen. Onze marketingafdeling moet daar mee aan de slag.” 

Eisenga is wel blij met het feit dat Heerenveen minder vaak in herfst- en voorjaarsvakantie speelt: vorig seizoen vier keer in totaal, nu nog tweemaal. Veel fans van de club trekken er tijdens schoolvakanties op uit en zijn dan dus niet in de provincie.

Vorig seizoen

Heerenveen trok vorig seizoen per thuiswedstrijd volgens de officiële cijfers gemiddeld 18.892 toeschouwers. Een keer was het Abe Lenstra-stadion uitverkocht (ruim 26.000 fans), tegen Ajax.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement