SC Heerenveen neemt maatregelen om coronavirus: interviews alleen nog telefonisch

. FOTO ANP

Gesprekken van journalisten met spelers van SC Heerenveen aan een tafeltje zijn voorlopig uit den boze. Interviews mogen alleen nog telefonisch plaatsvinden. De club wil geen enkel risico lopen in verband met het coronavirus.

Heerenveen heeft veel meer maatregelen getroffen. Zo moeten bezoekers van het Abe Lenstra-stadion hun handen bij de ingang reinigen met desinfecterend schuim, moet fysiek contact tussen medewerkers en vrijwilligers zoveel mogelijk worden vermeden en zijn sponsor- en pr-activiteiten van spelers en trainers voorlopig opgeschort. Iedereen bij Heerenveen met (geringe) gezondheidsklachten wordt aangeraden thuis te blijven. Rondleidingen, maatschappelijke projecten en een supportersavond – donderdag was It Petear gepland – gaan niet door.

‘Aanvullende maatregelen belangrijk’

,,Het is lastig”, zegt woordvoerder Marco Heerschop van de club. ,,Misschien kijk je later terug en denk je: wat een overdreven maatregelen allemaal. Maar dat is dan maar zo. Als club vinden wij het belangrijk om naast de richtlijnen van het RIVM, GGD en de overheid een aantal aanvullende maatregelen te nemen om eventuele verspreiding van de besmetting te voorkomen. Ook omdat corona hier nu ook in de buurt (Gorredijk, red.) is opgedoken.”

KNVB

De betaald voetbalclubs van Nederland hebben woensdag in Zeist een gezamenlijk overleg over de situatie. Dinsdag werd echter al bekend dat de wedstrijden die in Noord-Brabant worden gespeeld dit weekeinde niet doorgaan. In andere landen zijn ook al drastische beslissingen genomen. Daar worden wedstrijden voorlopig achter gesloten deuren afgewerkt. Dat geldt ook voor sommige ‘Europese’ duels. In Oostenrijk is de competitie helemaal stilgelegd.

Lees ook | Is het een griepje of is het corona? Zo herken je de symptomen en dit kun je doen om besmetting te voorkomen

Willem II-SC Heerenveen van komende zaterdag was al twee weken uitverkocht, maar zal zaterdag dus niet gespeeld worden. Willem II had voordat dit bekend werd ook al maatregelen aangekondigd: zo zouden er na afloop van de wedstrijd geen face-to-face-gesprekken met spelers en trainers plaatsvinden, zoals normaal wel het geval is in de zogeheten mixed zone. Er zou wel een persconferentie zijn. Van beide clubs zouden de trainer en één speler achter een desk plaatsnemen, verslaggevers konden dan vanuit de perszaal vragen stellen.

De Tilburgse club heeft bovendien al het personeel - op twee of drie medewerkers na - naar huis gestuurd in verband met het coronavirus. De overgebleven medewerkers beantwoorden telefoontjes van supporters. Eerder ging de receptie en de fanshop van de club al op slot.

Bij Cambuur worden voorlopig nog geen maatregelen getroffen. De club wacht het overleg in Zeist af.

Bekijk ook | Zien hoe het zit: zo werkt het coronavirus en hierom is het zo ongrijpbaar

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport
SC Heerenveen
Coronavirus