SC Heerenveen neemt Kongolo over van Manchester City

SC Heerenveen heeft na Sam Lammers en Sherel Floranus de derde versterking van het seizoen binnen. Rodney Kongolo komt over van Manchester City. Hij tekent dinsdag nog zijn contract in het Abe Lenstra-stadion.

De 20-jarige Kongolo, een verdedigende middenvelder, geldt al jaren als een toptalent. Manchester City kaapte hem vier jaar geleden weg bij de jeugdopleiding van Feyenoord. Het jongere broertje van Oranje-international Terence Kongolo brak echter niet door bij de Engelse topclub. Hij werd afgelopen seizoen verhuurd aan Doncaster Rovers, dat voetbalt in de League One.

Rodney Kongolo heeft bij Manchester City nog een eenjarig contract. Heerenveen neemt de jeugdinternational echter definitief over. Mogelijk heeft City wel een terugkoopclausule bedongen.

Met het aantrekken van de jeugdinternational – Kongolo doorliep vrijwel alle selecties van Oranje – speelt Heerenveen in op de zware blessure van Stijn Schaars. De aanvoerder van Heerenveen liep dit voorjaar een dubbele beenbreuk op en is nog een paar maanden uit de roulatie.

menu