SC Heerenveen mist sterkhouder Pawel Bochniewicz in derby tegen FC Groningen

SC Heerenveen-verdediger Pawel Bochniewicz. FOTO ANP

Pawel Bochniewicz ontbreekt bij SC Heerenveen in de noordelijke derby tegen FC Groningen, zondag om 14.30 uur.

De verdediger viel vorige week in het duel met Ajax (1-2) uit met een enkelblessure. ,,Pawel heeft deze week niet kunnen trainen”, zei Johnny Jansen. ,,Het is natuurlijk balen voor ons dat hij er niet bij is. We hopen dat hij tegen PEC Zwolle (24 april, red.) weer kan spelen.”

In de nabespreking van de wedstrijd tegen Ajax stond bij Heerenveen één woord centraal: effectiviteit. ,,We hebben gedisciplineerd gevoetbald en goed verdedigd”, aldus Jansen. ,,We hebben ook gebruikgemaakt van de mogelijkheden in de counter. Alleen moet je de kansen wel benutten. Maar als we deze lijn doortrekken, dan kunnen we een heel leuk einde van het seizoen krijgen.”

Bij FC Groningen ging het de voorbije week vooral over Arjen Robben. Hij trainde vrijdag met de groep mee, maar vermoedelijk komt de derby voor hem nog te vroeg. ,,Een geweldenaar. Ik denk dat iedereen uitkijkt naar zijn rentree”, zei Jansen. ,,Ik hoop niet dat hij het goed doet tegen ons. Maar het zou geweldig zijn als Robben straks weer fit is en op het veld staat.”

Azor Matusiwa ontbreekt met een schorsing, terwijl de inzetbaarheid van Ko Itakura en Ramon Pascal Lundqvist onzeker is bij de ploeg van Danny Buijs.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport
SC Heerenveen