SC Heerenveen mist Daniel Høegh in derby

Daniel Høegh ontbreekt bij SC Heerenveen in de noordelijke derby tegen FC Groningen. De Deense verdediger is onvoldoende hersteld van zijn heupblessure.

Door het ontbreken van Høegh staat Kik Pierie vermoedelijk weer centraal in de verdediging. Trainer Jan Olde Riekerink hield wat betreft de opstelling zijn kaarten op zak. Heerenveen trainde vrijdagmiddag besloten op Skoatterwâld.

Favoriet

,,Of wij de favoriet zijn? Dat weet ik eigenlijk niet”, blikte Olde Riekerink vooruit op het duel met FC Groningen, dat momenteel hekkensluiter is in de eredivisie. ,,Maar wij gaan naar Groningen om te winnen. Ik vind trouwens wel dat zij te laag staan, gezien hun kwaliteiten.''

,,Groningen heeft de afgelopen weken wat weerstanden moeten overwinnen. Maar als je ergens tegenaan knokt en je wint dan, zoals ze vorige week deden bij Excelsior (2-4, red.) dan geeft dat een enorme boost. Bovendien hebben ze met Mahi, Cassierra en Doan een paar goede voetballers voorin.”

Niet wisselvallig

Heerenveen presteert dit seizoen goed in uitwedstrijden. De ploeg van Olde Riekerink is op vreemde bodem zelfs nog ongeslagen. ,,Ik las ergens dat wij wisselvallig waren”, zei Olde Riekerink.

,,Daar ben ik het niet helemaal mee eens. Dan zeg je eigenlijk: er valt geen peil op te trekken. Ik kan er wel een peil op trekken, maar vind ons niet stabiel genoeg. Over veel dingen ben ik hartstikke tevreden. Maar nog niet altijd halen we eruit wat er in zit.”

Verdedigend sterker

,,We hebben heel lang gedaan om onze verdedigende organisatie op poten te krijgen”, vervolgde Olde Riekerink.

,,Daar hebben we heel veel aandacht aan besteed. We hebben daar ook grote stappen in gezet. Verdedigend is het nu wel herkenbaar. Maar omdat we daar zoveel aandacht aan hebben besteed, is het wat betreft het voetbal in balbezit wel wat achtergebleven.”

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement