SC Heerenveen koestert punt tegen PEC Zwolle

SC Heerenveen snakte naar een overwinning op PEC Zwolle, om afstand te nemen van de onderste plaatsen in de eredivisie. Maar uiteindelijk mocht het elftal van Jan Olde Riekerink tevreden zijn met een gelijkspel: 1-1.

Met het punt schoot zowel Heerenveen als PEC trouwens weinig op. Heerenveen staat na 21 speelronden op 23 punten, PEC heeft er twee meer. Heerenveen speelt volgend weekeinde een thuiswedstrijd tegen PSV, waarna het uitduel met Fortuna Sittard wacht.

Heerenveen liep over van goede wil in het Abe Lenstra-stadion, maar trof met PEC een tegenstander die gemakkelijker voetbalde. De meeste kansen waren dan ook voor de ploeg van Jaap Stam. Zo was Younes Namli – de oud-speler van Heerenveen was de architect bij de Zwollenaren – al in de openingsfase gevaarlijk. Warner Hahn redde knap op een verdekt schot.

Waar Hahn dus goed aan de wedstrijd begon, zo twijfelachtig was zijn optreden bij vlagen voor rust. Mike van Duinen kreeg bijvoorbeeld een enorme kans, toen Hahn halfslachtig een voorzet verwerkte. Via het lichaam van Daniel Høegh ging de bal over.

Kwelgeest Van Duinen

Van Duinen werd ondertussen met de minuut meer een kwelgeest voor Jizz Hornkamp, die net als vorige week tegen Vitesse rechtsback was. Hornkamp speelde in Arnhem een verdienstelijke wedstrijd, maar tegen PEC had hij het bijzonder moeilijk. Keer op keer werd hij door Van Duinen gepasseerd, met kunst-en-vliegwerk bleef Heerenveen een achterstand bespaard.

Sterker nog: na een halfuur kwam Heerenveen zelfs op voorsprong. Een vlotte counter belandde via Ben Rienstra en Mitchell van Bergen bij Sam Lammers. PEC-doelman Mickey van der Hart redde nog op de inzet van Lammers, maar in de rebound tikte Michel Vlap raak. Het was alweer de tiende treffer van het seizoen voor de Sneker.

PEC gevaarlijker

Het doelpunt deed Heerenveen goed: de ploeg voetbalde een fase beter dan PEC. Tot de blessuretijd van de eerste helft aanbrak. Volledig vrijstaand knikte Thomas Lam uit een corner de gelijkmaker binnen: 1-1.

Ook na rust waren de meeste mogelijkheden voor PEC. Schoten van Namli (naast) en Ousim Bouy (over) zetten Hahn niet aan het werk. Vlak voor tijd was dat wel het geval bij een achterwaartse kopbal van Bram van Polen, maar bij deze inzet redde Hahn geweldig.

En Heerenveen? Dat kreeg eveneens een paar kansen in de slotfase. Vlap schoot een meter over, een vrije trap van Stijn Schaars zeilde een halve meter boven de lat. Beide ploegen zochten vervolgens nog wel naar een doelpunt, maar gescoord werd er niet meer.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement