SC Heerenveen klimt naar zesde plaats na zege op ADO

SC Heerenveen boekte dinsdagavond een belangrijke overwinning in de strijd om de play-offs. ADO Den Haag werd dankzij twee treffers van Marco Rojas met 2-0 verslagen.

Heerenveen sloeg daarmee een dubbelslag: de ploeg van Jurgen Streppel stond voorafgaand het duel in punten gelijk met ADO. Met nog twee competitiewedstrijden te spelen – uit tegen NAC Breda en thuis tegen Feyenoord – is de marge nu dus drie punten, terwijl Heerenveen bovendien een beter doelsaldo heeft dan de club uit de Hofstad.

In ieder geval een dag staat Heerenveen op de zesde plaats, boven Vitesse en PEC Zwolle. Met de kanttekening dat Vitesse woensdag nog in actie komt in de uitwedstrijd tegen AZ.

Grote man bij Heerenveen was Marco Rojas. Hij zorgde voor beide doelpunten van de wedstrijd. De eerste treffer viel na een paar minuten in de tweede helft, na een voorzet van Pelle van Amersfoort. Een goal die haast letterlijk uit de lucht kwam vallen, want daarvoor gebeurde er weinig voor beide doelen.

Schot Kobayashi

Veelzeggend was dat Heerenveen pas in de 42 minuut voor het eerst op doel schoot. ADO-doelman Indy Groothuizen redde met moeite op een schot van Yuki Kobayashi.

Verder was het lange tijd vooral voorspelbaarheid troef, bij zowel Heerenveen als ADO. Na een hoopgevend eerste kwartier – Heerenveen startte sterk in het Abe Lenstra-stadion – viel er bar weinig te genieten. Beide ploegen voetbalden in een laag tempo en hanteerden vaak de lange bal op de spitsen, die vervolgens betrekkelijk eenvoudig verdedigd konden worden.

Beslissing Rojas

De enige keer dat ADO in de eerste helft gevaarlijk werd, was uit een corner. Lex Immers kreeg vanaf de rand van het strafschopgebied de bal voor zijn voeten, maar Martin Hansen pakte zijn poging klemvast. Aan de andere kant was Heerenveen dicht bij de openingstreffer, toen Wilfried Kanon ternauwernood een voorzet van Reza Ghoochannejhad op Marco Rojas kon wegwerken.

Overigens had Heerenveen in de tweede helft nauwelijks meer iets te duchten van ADO. Rojas zorgde een kwartier voor tijd voor de beslissing. De voorzet was van invaller Arber Zeneli; Rojas tikte bij de tweede paal raak: 2-0.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement