SC Heerenveen kan koploper PSV niet verrassen: 3-0

SC Heerenveen leed zaterdagavond een 3-0 nederlaag tegen koploper PSV. De ploeg van Jan Olde Riekerink speelde het grootste deel van de wedstrijd met tien man.

Het meest besproken moment van de wedstrijd vond plaats in de 37ste minuut. Warner Hahn speelde Morten Thorsby slecht in, waarna de middenvelder een overtreding beging op Hirving Lozano. Scheidsrechter Pol van Boekel liet aanvankelijk doorspelen, maar ging op advies van de VAR toch de beelden bekijken. Rood voor Thorsby, was vervolgens het harde oordeel van Van Boekel.

Goede kans Høegh

Het maakte de toch al niet eenvoudige taak van Heerenveen in Eindhoven tot een schier onmogelijke. Heerenveen stond immers al op een 1-0 achterstand, opgelopen in de twaalfde minuut. De ploeg voetbalde in de openingsfase aardig met PSV mee, maar plots was daar de versnelling van Steven Bergwijn die Dave Bulthuis te machtig was. Zijn voorzet bereikte Lozano bij de tweede paal – en de openingstreffer van PSV was daar.

Heerenveen kreeg korte tijd later echter een goede kans op de gelijkmaker. PSV-doelman Jeroen Zoet dook onder de bal door, maar Daniel Høegh kon de bal niet over de doellijn werken. Daar stond namelijk Luuk de Jong om het gevaar te verijdelen.

Geel Lammers

Heerenveen speelde in de eerste helft wel iets stabieler dan de afgelopen weken, met het middenveld dicht bij de verdediging. Geluk had de ploeg toen een schot van Gaston Pereiro op de binnenkant van de paal belandde. Na de rode kaart van Thorsby kreeg Heerenveen nog wel een goede mogelijkheid. Michel Vlap zette Kik Pierie aan het werk, maar zijn voorzet werd net gemist door Sam Lammers, de huurling van PSV die even terug was in Eindhoven. Lammers kwam bij die actie in aanraking met Zoet. Het leverde hem, nadat de VAR opnieuw had ingegrepen, een gele kaart op.

Schitterende omhaal

Meteen na rust maakte PSV de intenties duidelijk: vroeg de 2-0 maken en daarmee de wedstrijd in het slot gooien. Na zeven minuten was het al raak via De Jong, die met een fabuleuze omhaal doel trof. Lozano zette een kwartier later, nadat Bergwijn al eens de paal had geraakt, de eindstand op het scorebord: 3-0.

Door de nederlaag zakt Heerenveen voorlopig naar de elfde plaats in de eredivisie. Volgende week komt Fortuna Sittard op bezoek in het Abe Lenstra-stadion.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement