SC Heerenveen houdt punt over aan vermakelijk duel met Utrecht

De eerste thuiswedstrijd onder Jurgen Streppel is voor SC Heerenveen in een gelijkspel geëindigd. In het Abe Lenstrastadion werd het 2-2 tegen FC Utrecht.

In het vermakelijke duel was het FC Utrecht dat het eerst gevaarlijk werd. Rubio Rubin dook opeens alleen op voor Erwin Mulder, maar de doelman van SC Heerenveen voorkwam een achterstand. Korte tijd later was het aan de andere kant wél raak: Luciano Slagveer schoof de 1-0 achter Robbin Ruiter.

Lang genoot Heerenveen niet van die voorsprong. Na een overtreding van Jeremiah St. Juste kreeg Utrecht een strafschop. Sébastian Haller wist hier wel raad mee en tekende voor de gelijkmaker.

Nog voor rust nam FC Utrecht zelfs de leiding. Een droge knal van Bart Ramselaar verdween achter Mulder. De bal werd onderweg van richting veranderd door St. Juste.

Ook na rust kregen beide ploegen een paar goede mogelijkheden. Zo had Halller uit een klutssituatie zijn tweede treffer van de avond op de schoen en mikte Stijn Schaars namens Heerenveen over. Reza Ghoochannehjad maakte enkele minuten later zijn eerste officiële treffer voor Heerenveen: 2-2.

De thuisploeg maakte in de slotfase de meeste aanspraak op de overwinning. Arber Zeneli (schot) en Henk Veerman (kopbal) hadden zich tot matchwinnaar kunnen kronen, maar Heerenveen moest uiteindelijk genoegen nemen met een punt.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement