SC Heerenveen heeft fitte selectie voor thuisduel met PSV

Het Abe Lenstra-stadion van SC Heerenveen. FOTO LC/JAN LIGTHART

Johnny Jansen heeft een volledig fitte spelersgroep voor de wedstrijd tegen PSV, zondagmiddag om 16.45 uur in het Abe Lenstra-stadion.

De trainer van Heerenveen hield nog wel een slag om de arm. ,,We moeten de uitslagen van de coronatesten nog afwachten. Die worden zaterdag bekend. Maar op dit moment is iedereen gezond”, aldus Jansen. Mogelijk keert Oliver Batista Meier dus weer terug in het basiselftal. De aanvallende middenvelder ontbrak tegen RKC Waalwijk en ADO Den Haag. Beide duels eindigden in 1-1.

Heerenveen moest tegen de degradatiekandidaten zelf het spel maken. Tegen PSV staat de ploeg van Jansen vermoedelijk grote delen van de wedstrijd op de eigen helft. ,,Maar wij zijn goed in de counter. Vanuit die spelopvatting creëren wij altijd onze mogelijkheden.”

Lees ook | Siem de Jong gepresenteerd bij SC Heerenveen: ‘Blij om hier te zijn’

Historie biedt perspectief

Toch verwacht Jansen dat Heerenveen tegen de Eindhovenaren wel zelf aan voetballen toekomt. ,,Dat hebben we in het verleden ook vaak gezien”, zegt de trainer. ,,Met veel strijd, beleving en een goede organisatie spelen we vaak goede wedstrijden tegen ze. We hebben in het Abe Lenstra-stadion lang niet van ze verloren (de laatste thuisnederlaag dateert uit 2011, red.). Maar goed, PSV heeft nu een compleet nieuw elftal en een nieuwe trainer. Ik hoop vooral dat we er een echte wedstrijd van kunnen maken. Dat was tegen Ajax (5-1 nederlaag) en AZ (0-3) niet het geval.”