SC Heerenveen heeft Henk Veerman terug tegen FC Utrecht, basisdebuut Syb van Ottele

Henk Veerman. ANP

Henk Veerman is weer inzetbaar voor SC Heerenveen, dat zaterdag 18.45 uur een thuiswedstrijd speelt tegen FC Utrecht. Joey Veerman is nog een vraagteken.

De Volendammers ontbraken tegen PEC Zwolle en PSV vanwege corona. De viruswaarden van Henk Veerman zijn deze week echter gedaald, waardoor de spits kan spelen tegen FC Utrecht.

Overigens begint de spits wel op de bank. ,,Henk voelt zich goed en kan starten. Hij heeft er echter wel een tijdje uitgelegen”, aldus trainer Johnny Jansen. ,,Het is niet zo dat Henk fysiek een enorme achterstand heeft, maar wij maken een andere keuze.”

Achter de naam van Joey Veerman staat nog een vraagteken. De middenvelder moet zijn laatste coronatest nog goed doorkomen. Verder is het zeker dat Rodney Kongolo ontbreekt: de middenvelder is geschorst.

Basisdebuut Van Ottele

Daardoor maakt Syb van Ottele zijn basisdebuut voor Heerenveen. ,,Syb kan zowel in het centrum van de verdediging als in een defensieve rol op het middenveld goed uit de voeten”, looft Jansen het talent, dat in de winterstop overkwam van NEC. Van Ottele debuteerde vorige week als invaller. ,,Syb heeft de voorbije maanden een paar mooie stappen gemaakt. Hij mag het nu laten zien.”

Pawel Bochniewicz en Siem de Jong zijn ook wedstrijdfit. Jansen gaat niet veel sleutelen aan zijn basiselftal, dat vorige week een punt pakte tegen PSV. ,,We hebben het die wedstrijd keurig gedaan. Daarom gaan we niet alles overhoopgooien.”

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport
SC Heerenveen