SC Heerenveen heeft Chidera Ejuke binnen

SC Heerenveen

SC Heerenveen heeft met Valerenga een akkoord bereikt over de komst van de Nigeriaanse vleugelaanvaller Chidera Ejuke.

Ejuke (21) moet alleen vandaag nog medisch worden gekeurd. Met de komst van de voormalig Nigeriaanse jeugdinternational, die de afgelopen drie seizoenen veel indruk maakte bij de Noorse club Valerenga, heeft Heerenveen een vervanger gevonden voor Dennis Johnsen.

Verdediger van Manchester United op proef

Verder sluit Cameron Borthwick-Jackson vandaag aan bij de selectie van Johnny Jansen. De 22-jarige verdediger van Manchester United komt een week op proef.

Borthwick-Jackson speelde in totaal veertien officiële wedstrijden voor de Engelse topclub, maar werd de afgelopen seizoenen verhuurd aan Wolverhampton Wanderers, Leeds United en Scunthorpe United. ,,Hij stond al eerder op onze lijst”, zegt Jansen. ,,Het is een fysiek sterke jongen, een echte verdediger. Hoe goed hij kan voetballen gaan we deze week ontdekken. Er moet sowieso nog een verdediger bij. Iemand die op de back kan spelen.”

Voor die posities heeft Jansen momenteel alleen de beschikking over Lucas Woudenberg (linksback) en Sherel Floranus (rechtsback).

Speler van Anderlecht naar Heerenveen

Ten slotte is zeker dat deze transferperiode een speler van Anderlecht op huurbasis naar Heerenveen komt. Dit was onderdeel van de miljoendeal van Michel Vlap, die onlangs de omgekeerde weg bewandelde.

Heerenveen kan, volgens bronnen in Brussel, kiezen tussen verschillende toptalenten van de club. Heerenveen hoeft daarvoor geen huursom te betalen.