SC Heerenveen heeft Alen Halilovic binnen, maar grijpt naast Simon Moreno

Alen Halilovic in het shirt van FC Barcelona. FOTO EPA

SC Heerenveen heeft vlak voor het sluiten van de transfermarkt toegeslagen met de komst van Alen Halilovic. De club liep echter de komst van Simon Moreno mis.

Heerenveen zat al langer achter Halilovic aan, zoals deze krant vorige week al meldde. De 23-jarige aanvallende middenvelder wordt voor een jaar gehuurd van AC Milan. De overgang van Halilovic had nogal wat voeten in aarde. De Kroaat was een paar weken geleden al overtuigd geraakt van de plannen van Heerenveen, maar zat vervolgens in de wachtkamer.

Milan en Standard Luik moesten het nog eens zien te worden over de afwikkeling van het contract van Halilovic in België. Standaard Luik huurde hem nog tot het einde van dit seizoen. De club wilde logischerwijs geen salaris betalen aan een gehuurde speler, terwijl het zelf niet over Halilovic beschikte.

Beide partijen deden maandagavond laat echter water bij de wijn, waarna Heerenveen razendsnel het papierwerk kon rondmaken.

Creatieve middenvelder

,,We zijn blij met Halilovic. Met Alen hebben we de gewenste extra creatieve middenvelder die we nog zochten. Hij is met zijn techniek perfect in staat om de spitsen in stelling te brengen”, zei Gerry Hamstra. Tegenover de komst van Halilovic staat dat Heerenveen naast een spits greep. De club zocht immers nog koortsachtig naar een speler, die de concurrentie met Jens Odgaard moest aangaan. Meer dan tien spitsen passeerden de revue. Met het einde van de transferperiode in zicht, kwam Simon Moreno in beeld.

Heen en weer geslingerd

Moreno is een 22-jarige Spanjaard, die recent heen en weer is geslingerd tussen verschillende clubs. Hij stond afgelopen tijd bij Almeriá, Villarreal en Málaga onder contract.

Heerenveen geprobeerd in slotminuten van de transfermarkt - die sloot maandagavond om twaalf uur - de deal rond te breien. Navraag om 0.15 uur leerde echter dat de club net te laat kwam om Simon Moreno te strikken.

,,Het is ons niet gelukt om de juiste spits te vinden”, zei Hamstra. ,,We moeten de back-up voor Odgaard intern oplossen. Chidera Ejuke kan ook in de spits spelen.”