SC Heerenveen doet beroep op fans na onlusten tegen Feyenoord

. FOTO ANP SPORT

SC Heerenveen roept zowel Ajax-supporters als de eigen fans op zich te gedragen rondom en tijdens de wedstrijd, zaterdagavond in het Abe Lenstra-stadion.

Tijdens thuisduels van Heerenveen met Ajax en Feyenoord zitten de laatste seizoenen steevast tientallen supporters van de topclubs in de thuisvakken en de sponsorlounges. Vorige maand ging het mis na afloop van het bekerduel met de Rotterdammers, toen aanhangers van Feyenoord en Heerenveen de confrontatie aangingen op de hoofdtribune. Stewards en politieagenten moesten ingrijpen en voorkwamen dat de supporters slaags raakten.

Heerenveen vreest niet voor een vergelijkbaar scenario tegen Ajax, zegt woordvoerder Marco Heerschop. Wel worden er ook Ajacieden tussen de eigen fans verwacht. Het Abe Lenstra-stadion is zaterdag voor het eerst sinds 2016 uitverkocht.

Lees ook | Feyenoorders tussen thuispubliek: ‘SC Heerenveen raakt op deze manier de eigen supporters kwijt’

Volgens Heerschop heeft Heerenveen maatregelen genomen om onlusten te voorkomen. Zo mochten clubkaart- en seizoenkaarthouders slechts één extra kaartje tegen Ajax kopen. Bovendien konden alleen clubkaarthouders die in Friesland wonen aan een ticket komen. Over extra politie-inzet tegen Ajax kon Heerschop dinsdag niets zeggen.

Heerenveen doet een oproep aan de supporters van beide clubs om zich te gedragen. ,,Ajax-fans mogen uiteraard juichen bij een doelpunt, maar provocerend gedrag tolereren we niet”, zegt Heerschop. En als dit toch gebeurt? ,,Dan kunnen mensen onze stewards aanspreken.” Ook worden Ajacieden verzocht geen clubuitingen, zoals sjaals en shirts, in de thuisvakken te dragen.

Door de ongeregeldheden tegen Feyenoord besloot Heerenveen dat er de volgende keer tegen de Rotterdammers geen losse kaarten worden verkocht. ,,Een harde maatregel”, weet Heerschop. ,,We willen het tegen Ajax niet zover laten komen. We zijn van mening dat iedereen, mits er respect voor elkaar is, de wedstrijd op een plezierige manier moet kunnen beleven.”

Lees ook | SC Heerenveen treft maatregelen na onlusten in stadion

home
net-binnen
menu