SC Heerenveen biedt seizoenkaarthouders tegoed van maximaal 50 procent

FOTO HENK JAN DIJKS

Supporters van SC Heerenveen kunnen op twee manieren hun seizoenkaart verlengen. De club biedt vanwege de coronacrisis een gouden en een zilveren optie. 

Bij het gouden pompeblêd-concept bestellen supporters een seizoenkaart zonder voorwaarden, ondanks het risico dat Heerenveen duels voor lege tribunes zal moeten afwerken. Er zijn zo 1300 ‘abonnementen’ verlengd. 

Omdat Heerenveen veel mails en telefoontjes kreeg van de aanhang, is er voor de start van de campagne een tweede concept bedacht: die van het sulveren pompeblêd. Daarbij betalen supporters het volle pond, maar krijgen ze maximaal 50 procent van de prijs terug in de vorm van een tegoedbon voor de Feanstore (clubartikelen) of de jaarkaart van 2021-2022. Restitutie van het geld is geen mogelijkheid.

Voor duels die tot de winterstop voor lege tribunes worden afgewerkt, krijgen supporters geen tegoed. Voor elk gemist potje na de winterstop krijgt een fan een-zeventiende van het betaalde bedrag als tegoed. ,,De club heeft alle steun hartstikke nodig in deze tijd”, zegt woordvoerder Marco Heerschop.