SC Heerenveen begint het seizoen verrassend sterk met overwinning op PEC Zwolle

SC Heerenveen kende een beroerde voorbereiding op het nieuwe seizoen. Maar daar was vrijdag in Zwolle weinig van terug te zien. Met tien man sleepte de Friese formatie van de nieuwe trainer Jan Olde Riekerink een 2-3 zege uit het vuur in de competitie-ouverture tegen PEC Zwolle.

De wedstrijd in Zwolle begon mat. Na tien minuten was er nog weinig opwinding. Het eerste moment van opschudding kwam op naam van Kik Pierie. De jongeling van Heerenveen kreeg geel na een ongelukkige overtreding op Ehizibue.

Daarna werd PEC langzaam sterker. De beloning kwam voort uit een strafschop nadat Doke Schmidt PEC-speler Vito van Crooij onderuit had getrokken in de zestien meter. Van Duinen benutte de penalty na 28 minuten spelen.

Orde op zaken

Heerenveen stelde echter snel orde op zaken. Vier minuten na de openingsgoal maakte Morten Thorsby gelijk uit een corner van Arber Zeneli. Zeven minuten later was het dezelfde Thorsby die Heerenveen voor het eerst dit seizoen op voorsprong zette met een volley vanaf de rand van het strafschopgebied na een half afgeslagen aanval.

Er kwam voor rust zelfs nog een derde treffer bij voor de ploeg van Jan Olde Riekerink. Zeneli zette zijn ploeg na 43 minuten op 1-3. Een minuut daarna was aankoop Sam Lammers nog dicht bij de 1-4. Hij schoot echter in het zijnet.

Tweede helft

Wie dacht dat de overwinning in de tas zat, kwam bedrogen uit. Al vroeg in het tweede bedrijf kreeg Heerenveen een tweede strafschop tegen. Voor het eerst werd de videoscheidsrechter ingeroepen. Het leverde Thorsby een rode kaart op. Van Duinen maakte de aansluitingstreffer: 2-3. Zwolle rook bloed en bestookte het doel van Hahn een aantal keren gevaarlijk daarna.

SC Heerenveen hield vervolgens manmoedig stand, ondanks een man minder, de Zwolse druk en hevige regenval.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement