SC Heerenveen: basisplaats voor Halilovic, Odgaard op de bank

Alen Halilovic sc Heerenveen Foto: FPh/Mustafa Gumussu

Alen Halilovic krijgt op basis van de laatste training van SC Heerenveen een basisplaats in het uitduel met FC Twente (zaterdag 20.45 uur). Jens Odgaard moet op de bank plaatsnemen.

Halilovic bezorgde Heerenveen vorige week zaterdag met een geweldige treffer een punt in de thuiswedstrijd tegen ADO Den Haag (2-2). Tegen FC Twente lijkt de 23-jarige Kroaat beloond te worden voor zijn goede invalbeurt tegen ADO. Het is Halilovic’ tweede basisplaats in een competitiewedstrijd. Eerder startte hij in de uitwedstrijd tegen ADO Den Haag vanaf de eerste minuut.

De entree van Halilovic betekent dat Jens Odgaard op de bank moet plaatsnemen. Odgaard worstelde de afgelopen weken opzichtig met zichzelf. Wat dat betreft is het niet verrassend dat trainer Johnny Jansen nu ingrijpt.

Vermoedelijk start Halilovic tegen Twente vanaf de rechterkant. Chidera Ejuke verkast daardoor naar de punt van de aanval tegen Twente, dat de afgelopen weken voorzichtig de stijgende lijn heeft ingezet. De Tukkers verloren afgelopen weekeinde ongelukkig van FC Utrecht (2-1) en waren de week ervoor met 2-0 te sterk voor AZ.

Heerenveen, dat momenteel tiende staat in de eredivisie, snakt naar een sportief succesje. De ploeg van Jansen won op 8 december voor het laatst een competitiewedstrijd. Toen werd RKC Waalwijk met 1-3 verslagen.

Vermoedelijke opstelling SC Heerenveen: Bednarek; Van Rhijn, Dresevic, Botman, Floranus; Faik, Kongolo, Veerman; Halilovic, Ejuke, Van Bergen.

menu