SC Heerenveen aast op Jan Olde Riekerink (55)

De kans is groot dat Jan Olde Riekerink volgend seizoen de nieuwe trainer wordt van SC Heerenveen. De club hoopt de 55-jarige coach snel te presenteren als opvolger van Jurgen Streppel.

Jan Olde Riekerink voldoet aan profiel SC Heerenveen
Lees verder

,,Ik ben momenteel met een paar Nederlandse clubs in gesprek”, zegt Olde Riekerink. ,,Ik moet nu een beslissing gaan nemen wat ik ga doen. Ik ben net ruim vier weken in China geweest. Ook daar heb ik met clubs gesproken. Er ligt in China een heel mooie aanbieding voor mij klaar.”

Zijn laatste klus als trainer klaarde hij bij Galatasaray, waar hij bijna een jaar eindverantwoordelijke was. Hij was bij de Turkse grootmacht behoorlijk succesvol door zowel de beker als de supercup te winnen. Tot zijn spelersgroep behoorden onder meer Wesley Sneijder en de Duitse international Lukas Podolski. Hij werd in februari vorig jaar na een reeks teleurstellende resultaten ontslagen in Istanbul.

Focus op de jeugd

De belangrijkste opdracht die hij meekrijgt bij Heerenveen, als hij inderdaad tekent, is het beter maken en opleiden van jonge spelers. Wat dat betreft komt het goed uit dat de in Hengelo geboren Olde Riekerink jeugdtrainer en hoofd jeugdopleidingen was bij Ajax.

Hij was op sportpark De Toekomst in Amsterdam een directe collega van Hans Westerhof, huidig lid van de raad van commissarissen bij Heerenveen.

Carrière als trainer en speler

Olde Riekerink was tevens coach bij FC Emmen, het Belgische AA Gent en ook bij de Chinese voetbalbond, waar hij tussen 2011 en 2015 diverse jeugdteams onder zijn hoede had. Hij fungeerde eerder bovendien als assistent van Co Adriaanse bij de Portugese topclub FC Porto.

Als voetballer had hij een bescheiden loopbaan. Olde Riekerink speelde bij Sparta, Dordrecht en Telstar.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement