Rustig weer voor Ajax en Max Verstappen in Italië

Rustig weer voor Ajax en Max Verstappen in Italië ANP

Het wordt de komende dagen rustig en droog weer in Italië, waar zowel Ajax als Max Verstappen wedstrijden in het verschiet hebben. Volgens Weer.nl is er alleen op zondag kans op een bui.

Donderdagavond komt Ajax in de tweede wedstrijd in de kwartfinale van de Europa League uit tegen AS Roma. Om 21.00 uur is de aftrap in het Stadio Olimpico in Rome, waar het tijdens de wedstrijd tussen de 8 en 10 graden wordt. Het is vrij helder en de wind komt uit het noordoosten, met windkracht 2 tot 3. Ajax verloor in Amsterdam tijdens de eerste wedstrijd in de kwartfinale met 1-2 van de Italiaanse ploeg.

Vanaf vrijdag is het de beurt aan Max Verstappen om in actie te komen. Hij rijdt de tweede Grand Prix van het Formule 1-seizoen, op het circuit van het Noord-Italiaanse Imola. Daar blijft het vrijdag en zaterdag tijdens de vrije trainingen en de kwalificatie droog met af en toe zon. Er staat een matige, soms vlagerige wind uit noordoostelijke richting en het wordt tussen de 14 en 15 graden.

Zondag kunnen er wat buien vallen, maar dat zal voornamelijk in de ochtend zijn. Weer.nl verwacht een behoorlijke grote kans op een droge race in de middag. De zon laat zich nu en dan zien en de temperatuur ligt rond de 12 á 13 graden. Het blijft matig waaien.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport