Rummenigge: transfers jonge spelers zijn gok

Het aantrekken van jonge voetbaltalenten voor miljoenenbedragen is in zekere zin een gok, stelt Bayern-voorzitter Karl-Heinz Rummenigge in een reactie op de discussie in Duitsland over de recente megatransfers.

,,Natuurlijk zijn zulke transfers een soort weddenschap. Alle clubs zijn op zoek naar zulke spelers'', zei Rummenigge dinsdagavond in New York.

In Duitsland is veel beroering ontstaan over de grote transfers voor jonge spelers. Duits international Leroy Sané (20) verwisselde Schalke voor Manchester City voor een bedrag van 48 miljoen euro plus eventuele bonussen. Bayern legde de Portugese middenvelder Renato Sanches (18) vast en betaalde Benfica daarvoor 35 miljoen euro. Schalke telde 20 miljoen euro neer bij FC Basel voor de Zwitserse aanvaller Breel Embolo (19).

Rummenigge snapt de ophef over de komst van Sanches naar Bayern München niet. ,,Als we bij Sanches niet zo vroeg hadden toegeslagen, hadden we na het EK geen kans meer gehad'', zei hij, wijzend op de Europese titel van Portugal waarin de talentvolle voetballer een groot aandeel had. ,,Ik ben blij dat we de moed hebben gehad om voor hem 35 miljoen euro te betalen.''

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement