Ruime nederlaag voor SC Heerenveen

Het is SC Heerenveen zaterdagavond niet gelukt om in de Amsterdam ArenA Ajax te verslaan. De thuisploeg was met 5-2 te sterk.

In de openingsfase kreeg Heerenveen via Kenneth Otigba en Morten Thorsby twee mogelijkheden, maar het doelpunt viel aan de andere kant; Viktor Fisscher verschalkte van dichtbij doelman Erwin Mulder.

Joost van Aken kreeg de kans iets terug te doen, maar Jasper Cillessen reageerde attent op de inzet van de linksachter.

Slecht verdedigen

Halverwege de tweede helft verdubbelde Arek Milik van dichtbij de score en vijf minuten later mocht Amin Younes door de Heerenveen-verdediging slalommen en van dichtbij de 3-0 scoren. Heerenveen stelde daar zelf weinig tegenover in de eerste helft.

Tweede helft

Drie minuten na rust scoorde Heerenveen 1-3. Mitchell te Vrede won een sprintduel van Joël Veltman en passeerde Cillessen. Vijf minuten later was het echter Viktor Fischer die het gat weer op drie doelpunten bracht.

Na vasthouden van Otigba, die daarbij aan zijn tweede gele kaart ontsnapte, kreeg Ajax een strafschop, maar Milik joeg de bal over de kruising.

Vijf minuten later viel de treffer alsnog, toen Davy Klaassen ongehinderd in de korte hoek raak schoot.

Kolderiek doelpunt

Het slotakkoord was voor de bezoekers. Cillessen hield met een uiterste inspanning een waardeloze terugspeelbal van Veltman binnen, maar gaf daarmee Te Vrede wel de kans om de bal in het lege doel te schieten.

het was voor Heerenveen de tweede nederlaag onder Foppe de Haan. Eerder ging de uitwedstrijd in Alkmaar tegen AZ verloren.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement