'Rosberg tot en met 2018 bij Mercedes'

Autocoureur Nico Rosberg heeft zijn contract bij de Formule 1-renstal van Mercedes verlengd met twee jaar. De 31-jarige Duitser heeft vrijdag zijn handtekening gezet in Boedapest, waar dit weekeinde de Grote Prijs van Hongarije wordt verreden.

De huidige leider in het kampioenschap heeft bijgetekend tot en met 2018 en dat houdt in dat hij ook de komende twee jaar de teamgenoot is van de Brit Lewis Hamilton, die vorig jaar al verlengde tot en met 2018. Rosberg rijdt sinds 2010 voor Mercedes en boekte inmiddels negentien grand-prixzeges bij de Duitse renstal.

Rosberg liet de afgelopen maanden al herhaaldelijk doorschemeren dat hij bij de succesvolle renstal zou blijven. Toch duurde de onderhandelingen langer dan gedacht, vermoedelijk om min of meer dezelfde financiële voorwaarden af te dwingen als zijn Britse teamgenoot Hamilton. Rosberg liet de contractbesprekingen over aan zijn Oostenrijkse zaakwaarnemer Gerhard Berger. Deze oud-formule 1-coureur staat bekend als een taaie onderhandelaar.

Hamilton

Rosberg presteerde de afgelopen jaren uitstekend bij Mercedes, maar reed toch in de schaduw van Hamilton, die de afgelopen twee jaar de wereldtitel in de Formule 1 veroverde. Dit jaar begon Rosberg voortvarend met winst in de eerste vier grands prix. Hamilton zet inmiddels weer de toon en is tot op één punt genaderd in de titelstrijd.

In de loop der jaren reden de twee kemphanen elkaar soms letterlijk in de wielen. Dit jaar gebeurde dat twee keer opzichtig, in de Grote Prijs van Spanje en in die van Oostenrijk. Het leidde tot een stevige reprimande van teambaas Toto Wolff, die stalorders heeft aangekondigd bij een nieuwe aanvaring.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement