Rosberg gaat vrijuit en behoudt poleposition

Nico Rosberg behoudt zijn poleposition voor de Grote Prijs van Hongarije. De baancommissarissen van de Hungaroring oordeelden zaterdagavond na een verhoor dat de Duitse formule 1-coureur van Mercedes de regels niet heeft overtreden in zijn snelste ronde van de kwalificatierace.

Rosberg werd drie uur na de kwalificatie op het matje geroepen, omdat hij in de slotfase van de derde en laatste kwalificatiesessie (Q3) gele waarschuwingsvlaggen zou hebben genegeerd. Het verhoor volgde na een klacht van zijn Britse teamgenoot Lewis Hamilton. Die sprak openlijk zijn twijfel uit of Rosberg voldoende snelheid had teruggenomen tijdens een incident in de slotminuut van de sessie.

Een crash van Fernando Alonso (McLaren) leidde tot die gele vlaggen, ten teken dat de coureurs ter hoogte van de bolide van McLaren hun voet van het gaspedaal moeten halen. Rosberg dook precies in die fase onder de tijd van Hamilton en was alsnog de snelste van iedereen.

Duidelijkheid

,,De autosportbond mag wel wat duidelijker uitleggen wat de coureurs moeten doen als er gele vlaggen zwaaien'', meende Hamilton. ,,Ik zag twee gele vlaggen en voor mij was het duidelijk: afremmen. Nico verloor maar één tiende in die bocht'', zei de regerend wereldkampioen, die daarmee vermoedde dat zijn teamgenoot nauwelijks snelheid had geminderd.

Rosberg beweerde echter dat hij de gele vlaggen wel degelijk had gezien en zijn voet van het gaspedaal had gehaald. De baancommissarissen gaven hem gelijk. Die konden in de technische data zien dat de WK-leider aanzienlijk minder snel was gaan rijden op die bewuste plek.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement