Rooney denkt dat United dit jaar weer eens kampioen gaat worden

Rooney denkt dat United dit jaar weer eens kampioen gaat worden ANP

Wayne Rooney denkt dat Manchester United dit seizoen de eerste landstitel sinds 2013 gaat veroveren. De oud-spits van United, tegenwoordig trainer van Derby County, denkt dat de club er goed aan heeft gedaan Bruno Fernandes en Edinson Cavani aan te trekken.

"De afgelopen jaren was United niet klaar om te strijden voor de titel, maar nu hebben ze spelers als Fernandes en Cavani - spelers met een winnaarsmentaliteit - binnengehaald die enorm hebben geholpen", zei Rooney tegen Engelse media.

"Nu doet de ploeg mee voor de Premier League-titel. Ik zei zes weken geleden tegen de coaches op kantoor dat ik dacht dat United de titel zou winnen. Dat voel ik vandaag nog steeds."

Volgens Rooney komen de transfers van Fernandes en Cavani ook het spel van Paul Pogba ten goede. "De spelers die zijn binnengebracht zullen met hun winnaarsmentaliteit Paul een beetje verlichten. Hij kan nu zijn kwaliteit op het veld laten zien."

United gaat aan kop in de Premier League. De ploeg van Donny van de Beek heeft 2 punten meer dan stadgenoot Manchester City, maar wel een duel meer gespeeld.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport