Ronaldo stuit op Bale in halve finale EK

Cristiano Ronaldo en Gareth Bale zijn ploeggenoten van elkaar bij Real Madrid. Beide aanvallers staan woensdag tegenover elkaar als vedetten van Portugal en Wales in de halve finale van het EK.

Chris Coleman kon tijdens zijn afsluitende persconferentie voor de halve eindstrijd roepen wat hij wilde. ,,Het is niet Bale tegen Ronaldo, het is Wales tegen Portugal'', probeerde de bondscoach Wales een paar keer. Zijn teksten gingen het ene oor in van de aanwezige journalisten en het andere uit. Zij zijn vooral benieuwd naar wie van de twee duurste spelers tot nu toe van de wereld de finale bereikt.

Bale wordt voorlopig overladen met complimenten, als aanjager en teamspeler van Wales. Hij scoorde al drie keer. Ronaldo miste vooral veel kansen voor zijn doen. Alleen tegen Hongarije vond hij het net, maar wel meteen twee keer en heel fraai. ,,Maar hij blijft één van de beste spelers van de wereld'', zei aanvoerder Ashley Williams van Wales.

Streetwise

Wales debuteert in de halve eindstrijd van een grote eindronde. Portugal bereikte in vier van de laatste vijf EK's de halve finale. ,,Ze zijn vooral streetwise'', zei Coleman over de ploeg die nog steeds wacht op de eerste zege op het toernooi in Frankrijk. ,,Zij doen er echt alles aan om te winnen. Soms is dat mooi, soms lelijk en met hard spel. Wij moeten gedisciplineerd blijven, dan hebben we een kans.''

Wales mist de geschorste Ben Davies en Aaron Ramsey, met Bale de belangrijkste speler van de Britse stuntploeg. Joe Ledley is er wel bij. Hij heeft zijn voor zaterdag geplande bruiloft voor alle zekerheid maar uitgesteld, met het oog op de finale van zondag .

Fernando Santos, bondscoach van Portugal, weet nog niet of Pepe kan meespelen. Het slot op de Portugese deur in de defensie heeft last van zijn spieren in beide bovenbenen. William Carvalho is er zeker niet bij. De verdedigende middenvelder is geschorst en wordt waarschijnlijk vervangen door Danilo, die moeilijk kan leven met de kritiek op zijn ploeg die het hele EK slechts 22 minuten op voorsprong stond. ,,Voorlopig staan wij in de halve finale. Dat kunnen slechts drie ploegen ook zeggen.''

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement