Ronaldo en Portugal tegen Wales en Bale

Cristiano Ronaldo en Gareth Bale staan woensdag vanaf 21.00 uur tegenover elkaar als Portugal en Wales elkaar in Lyon treffen in de eerste halve finale van het EK. De duurste spelers op de wereld van dit moment spelen samen in één team bij Real Madrid. Nu willen ze hun landenploeg een finale tegen Duitsland of Frankrijk bezorgen.

Ronaldo scoorde op dit EK alleen tegen Hongarije, maar wel meteen twee keer. Hij miste voor zijn doen tot dusver veel kansen, maar wil opstaan nu de prijzen echt verdeeld worden. Portugal won nog geen wedstrijd op deze eindronde en stond in alle duels slechts 22 minuten op voorsprong.

Bale is tot nu toe beter op dreef. Hij scoorde al drie keer in Frankrijk en nam zijn ploeg voortdurend op sleeptouw. Net als Aaron Ramsey, maar die spelmaker moet net als Ben Davies een schorsing uitzitten. Wales debuteert in een halve eindstrijd van een grote eindronde. Portugal ontbrak slechts eenmaal bij de laatste vijf EK's in een halve finale. De Portugees William Carvalho is geschorst, achter de naam van Pepe staat een vraagteken.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement