Ronaldo en Ibrahimovic onder druk op EK

Voor Portugal is het woensdag alles of niets op het EK. De ploeg met de vooralsnog tegenvallende vedette Cristiano Ronaldo strijdt in een duel met het verrassende Hongarije tegen uitschakeling.

Portugal heeft slechts twee punten verzameld uit duels met IJsland (1-1) en Oostenrijk (0-0). Een zege op Hongarije, dat al vier punten heeft, kan Portugal echter toch nog de groepswinst opleveren. IJsland en Oostenrijk hebben ook nog zicht op de achtste finales. Zij ontmoeten elkaar, eveneens vanaf 18.00 uur, in Saint-Denis. IJsland heeft net als Portugal twee punten. Oostenrijk heeft één punt en wacht nog op het eerste doelpunt op het EK.

België heeft in Nice voldoende aan een punt om als tweede in groep E te eindigen. Italië, dat tegen Ierland speelt, is namelijk al zeker van de groepswinst. Zweden strijdt tegen Italië om een laatste kans. De formatie passeert België alleen nog op de ranglijst als het wint. Als Zweden wordt uitgeschakeld, dan heeft Zlatan Ibrahimovic zijn laatste interland gespeeld. Hij kondigde dinsdag zijn afscheid aan als international na het EK.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement