Roma-coach Fonseca wisselt te veel op rampavond

Roma-coach Fonseca wisselt te veel op rampavond ANP

Op een avond waarop toch al veel misging heeft Paulo Fonseca, de coach van AS Roma, ook nog de regels wat betreft wisselen overtreden. Fonseca wisselde in de verlenging van het bekerduel met Spezia buitenspeler Pedro voor verdediger Roger en dat was de zesde vervanging, één te veel volgens de reglementen.

"Als er een probleem is dan komt dat omdat ik echt niet wist dat dit niet mocht", verklaarde Fonseca na afloop. "We zullen dit intern bespreken." Roma vloog er na verlenging uit. Het was in de reguliere speeltijd teruggekomen na een 2-0-achterstand, maar meteen aan het begin van de extra tijd werden verdediger Gianluca Mancini en doelman Pau López uit het veld gestuurd. Fonseca bracht daarop eerst reservedoelman Daniel Fuzato in het veld, maar ging met het inbrengen van Roger in de fout. Tot de eerdere invallers behoorde oud-Feyenoorder Rick Karsdorp.

AS Roma ging eerder dit seizoen in de fout door een niet-speelgerechtigde speler op te stellen tegen Hellas Verona. De 0-0-eindstand werd daarna omgezet in een 3-0-nederlaag voor de Romeinen.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport