Roeiwedstrijden in Rio uitgesteld

Het begin van de tweede roeidag bij de Olympische Spelen in Rio de Janeiro is zondag opnieuw met een uur uitgesteld vanwege de weersomstandigheden. De eerste race staat nu om 15.30 uur Nederlandse tijd geprogrammeerd.

De wedstrijden zouden eerst om 13.30 uur starten. Vanwege een iets te stevige bries op het fraaie Lagoa Rodrigo de Freitas besloot de organisatie tot uitstel, eerst met een uur en daarna nogmaals met een uur. De kans blijft aanwezig dat het hele dagprogramma vervalt, omdat de weersvoorspelling er niet al gunstig uitziet voor de rest van de dag.

De roeiers hadden zaterdag in Rio de Janeiro al veel last van deining en golfslag tijdens de eerste series. Een Servische boot sloeg zelfs om, een zeldzaam incident op olympisch niveau. Roel Braas en Mitchel Steenman, medaillekandidaten in de twee-zonder, konden evenmin goed overweg met het woelige water. Het Nederlandse duo eindigde als laatste in hun manche en moet zondag revanche nemen in de herkansing, mits de omstandigheden het toelaten.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement