Roeifederatie FISA schrapt wereldbekers in Italië

Roeifederatie FISA schrapt wereldbekers in Italië ANP

De eerste twee wereldbekerwedstrijden roeien die dit voorjaar in Italië zouden worden gehouden, gaan niet door. De wereldbond FISA heeft de toernooien in Sabaudia (10-12 april) en Varese (1-3 mei) geschrapt vanwege het coronavirus, dat in Italië hevig rondwaart. Beide evenementen zullen dit jaar niet meer worden afgewerkt.

Het olympisch kwalificatietoernooi voor de Europese lidstaten, dat ook in Varese zou worden gehouden (27-29 april), is eveneens geannuleerd. De FISA onderzoekt nog de mogelijkheden om dat evenement elders te laten plaatsvinden.

Over de wereldbekerfinale in Luzern (22-24 mei) neemt de FISA later een besluit. Dat geldt eveneens voor andere internationale toernooien, zoals de EK in Poznan in Polen (5-7 juni) en de WK in Bled in Slovenië (16-23 augustus).

Technisch directeur Hessel Evertse van de Nederlandse roeibond probeert ondanks de afgelastingen zoveel mogelijk vast te houden aan de uitgestippelde voorbereidingsroute voor de nationale selectie naar de Zomerspelen van Tokio 2020. "Dat betekent dat onze planning niet wijzigt, maar locaties indien nodig wel. Een mannenploeg gaat nu op trainingskamp naar Portugal in plaats van Italië. De vrouwenselectie blijft voorlopig trainen op de vertrouwde Bosbaan. We liggen op koers voor Tokio en dat proberen we op deze manier ook zo te houden."

home
net-binnen
menu