Robben wil rentree niet overhaasten

Arjen Robben wil zijn rentree niet overhaasten. De vleugelspits, die vijf weken geleden een spierblessure in zijn bovenbeen opliep, is inmiddels weer in training, maar wil pas wedstrijden spelen als zijn lichaam er helemaal klaar voor is. ,,Ik heb nu alles goed laten nakijken en ik werk er hard aan dat alles weer perfect is. Dat gaat me lukken'', zegt de 32-jarige Nederlander donderdag tegen het Duitse Kicker.

De eerste competitiewedstrijd van Bayern München komende vrijdag tegen Werder Bremen komt nog te vroeg. Robben zit nog in de individuele opbouwfase. De international was al niet opgenomen in de voorselectie van het Nederlands elftal voor de oefeninterland tegen Griekenland (1 september) en de eerste kwalificatiewedstrijd voor het WK tegen Zweden (6 september).

Robben raakte medio juli geblesseerd in een oefenpotje. Hij was juist hersteld van een blessure en speelde voor het eerst in vier maanden weer een wedstrijd. ,,Ook toen zag alles er goed uit; ik had me wekenlang individueel voorbereid. Misschien was ik toch wat vermoeid en had ik toen niet moeten spelen, maar nog meer de tijd moeten nemen om te herstellen en te wennen aan de groepstraining'', aldus Robben.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement