Rob Maas: ,,Schilder had een 'voorbereiding' nodig om aan te sluiten''

Cambuur-middenvelder Robbert Schilder had volgens trainer Rob Maas ongeveer de periode van een voorbereiding nodig om echt aan te sluiten bij zijn selectie.

Maas doelt op een periode van zo'n zes weken, waarin een niet-fitte speler met een groep meetraint. ,,Robbert heeft wel doorgetraind voor zichzelf, maar in een groep komt er een heel andere druk op'', weet Maas. ,,Dan kun je je niet verstoppen. Aanpassen duurt dan wat langer. We zitten nu in de vierde week.''

Cambuur speelt donderderdag 6 oktober om 14:00 uur een oefenwedstrijd tegen PEC Zwolle. Schilder kan volgens Maas dan wellicht al minuten maken. Vrijdag 14 oktober, uit bij FC Den Bosch, zit Schilder mogelijk voor het eerst bij de wedstrijdselectie.

De Leeuwarders missen vrijdagavond uit bij MVV ook Raymond Gyasi (lies), Michiel Hemmen (nog niet fit na een enkelblessure) en Jordy van Deelen. De rechtsback heeft een tik op zijn hoofd gekregen. ,,We zijn voorzichtig met hem, het is een soort van hersenschudding. Hij was al langer dan ons lief was afwezig met een enkelblessure. Nu moeten we even op de rem trappen. Hij fietst vooral en traint nog niet mee.''

De wedstrijd is vrijdagavond via LC.nl te volgen.

Opstelling Cambuur: Nienhuis; Anderson, Steenvoorden, N’Toko, Peersman; Bakker, Kip, Monteiro; Gouriye, Hoefdraad, Van de Streek.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement