Ritzege voor Kluge, Kruijswijk behoudt roze

De Duitser Roger Kluge heeft woensdag de zeventiende etappe van de Ronde van Italië gewonnen. Het peloton liet in de rit over 196 kilometer de Dolomieten achter zich en door het vlakke profiel van de tweede helft werd een massasprint verwacht. Omdat de Duitse sprinters en etappewinnaars Marcel Kittel en André Greipel de Giro al hebben verlaten, waren er kansen voor anderen. Kluge troefde in Cassano d'Adda alle sprinters af door in de slotkilometer te ontsnappen en net uit de greep van het peloton te blijven.

De roze leiderstrui van Steven Kruijswijk kwam woensdag geen enkel moment in gevaar. De Nederlandse coureur van LottoNL-Jumbo finishte in het peloton en houdt in het algemeen klassement drie minuten voorsprong op nummer twee, Esteban Chaves.

Het peloton bood woensdag alle ruimte aan drie vluchters: Daniel Oss, Pavel Broett en Eugbert Zhupa. Het drietal kreeg in de finale nog gezelschap van Lars Bak, Maxim Belkov en Ignatas Konovalovas. De ontsnapping eindigde op anderhalve kilometer van de finish.

Springplank

Filippo Pozzato waagde nog een poging voor de ritzege maar hij bood uiteindelijk Kluge de beste springplank naar de winst. Giacomo Nizzolo won de sprint van het peloton, achter de rug van de Duitse winnaar. Nikias Arndt van Giant-Alpecin werd derde.

Kluge maakt deel uit van IAM Cycling, het team dat dinsdag te horen kreeg dat de ploeg aan het eind van het seizoen stopt met bestaan. ,,Gisteren waren we allemaal teleurgesteld maar we zijn weer opgestaan en hebben als ploeg gestreden. Ik kan het niet geloven. Het is te gek'', reageerde hij.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement