Riemer van der Velde: niemand was gelukkig geworden van nog langer in gesprek gaan

,,We hienen goede bedoelings, mar dy binne net goed ûntfongen”, zegt Riemer van der Velde in een reactie op het besluit niet meer met SC Heerenveen in gesprek te gaan.

,,As jo mei elkoar wat dogge, dan moat elkenien der ‘eensgezind’ achter stean. Dat ha we net berikke kind. We hienen der earst echt sin oan om te helpen. Mar geandewei it trajekt waard dat stadichoan minder. Dan is dit de ferstannichste beslissing. Wienen wy wol trochgien, dan hie net ien dêr gelokkich fan wurden.”

De groep-Van der Velde had het idee om denktanks op te richten die breed gedragen plannen zouden maken waarmee de club vooruit zou kunnen. Pas daarna zouden nieuwe ‘functionarissen’ moeten worden aangesteld. Het voorstel werd door de huidige clubleiding naar de prullenbak verwezen. Vorige week dinsdag werd Cees Roozemond, in december nog voorzitter van het stichtingsbestuur, na een schimmig proces benoemd tot algemeen directeur.

Lees ook: Groep Van der Velde stopt gesprekken met SC Heerenveen

In een brief aan de clubleiding maakten Van der Velde, Foppe de Haan, Tjisse Wallendal, Henk Hoekstra, Yme Kuiper en Gertjan Verbeek dinsdag hun besluit om de besprekingen te staken kenbaar.

,,Ik en de fiif oaren hoopje dat it positivisme fan Roozemond terjochte is”, stelt de erevoorzitter desgevraagd. ,,Ik bin al santich jier supporter fan de club en dat bliuw ik ek.”

‘Teleurstelling voorstellen’

Rico Jalink, woordvoerder van het stichtingsbestuur, zegt het jammer te vinden dat de clubleiding het nu moet stellen ,,zonder de input” van de groep-Van der Velde. ,,Ik kan me van hun kant de teleurstelling wel voorstellen, maar het stichtingsbestuur heeft andere keuzes gemaakt. Misschien hadden we het gesprek eerder moeten aangaan, maar op een bepaald moment was de zoektocht naar een nieuwe directeur al gaande. We hebben bij de club een democratisch bestuursmodel en zijn ervan overtuigd dat dit deugt.”

Cees Roozemond was niet bereikbaar voor commentaar. Op de website van Heerenveen staat een summiere reactie. ‘De clubleiding betreurt het ingenomen standpunt maar respecteert het besluit. SC Heerenveen dankt de werkgroep voor haar betrokkenheid en vindt het fijn om te lezen dat alle betrokkenen als feanfan de club blijven volgen.’

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement