Ricciardo verlaat na dit seizoen Red Bull

Daniel Ricciardo is volgend jaar geen teamgenoot meer van Max Verstappen bij Red Bull in de Formule 1. De Australische autocoureur verlaat aan het einde van dit seizoen de Oostenrijkse renstal, waarvoor hij sinds 2014 reed en zeven grandprixzeges boekte. Dit jaar was hij de beste in China en Monaco. Volgens onbevestigde berichten zou hij de overstap maken naar Renault.

Het besluit van Ricciardo om te vertrekken bij Red Bull komt als een verrassing, want hij liet eerder deze week nog doorschemeren dat een nieuw contract bij Red Bull op een haar na rond was. Het zou gaan om details. Ook de teamleiding van Red Bull liet meermaals doorschemeren dat Ricciardo zijn aflopende contract zou verlengen.

De Australiër, die de vreemde gewoonte introduceerde om de champagne na een overwinning uit zijn schoen te drinken, talmde echter met het zetten van een handtekening. Hij hoopte de overstap te maken naar een van de twee topteams, maar Mercedes of Ferrari hebben geen interesse getoond. Desondanks koos hij toch voor een vertrek bij Red Bull, dat hem al in 2008 opnam in het opleidingsteam. Hij behaalde ook nog zes keer de tweede plaats in een grand prix en werd zestien keer derde. In 2014 en 2016 eindigde Ricciardo als derde in het WK.

Teambaas Christian Horner liet weten de beslissing van de 29-jarige Ricciardo volledig te respecteren. ,,Hij heeft jarenlang met de grootste toewijding voor ons gereden, met als hoogtepunten natuurlijk zijn zeven overwinningen. We gaan ons nu beraden op zijn opvolging. We hebben diverse kandidaten. Onderwijl zullen we alles doen om er het maximale uit te halen voor Max en Daniel in de resterende negen races van dit jaar.''

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement